INGREDIËNTEN
750 gram rundvlees, in blokjes
1 grote ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 rode lomboks, fijngehakt (of sambal naar smaak)
2 stengels sereh, gekneusd
5 cm gember, geraspt
2 schijfjes laos
2 daun salaam
2 tl asem
1/2 tl trassi pasta
1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje water
Zout, peper en palmsuiker naar smaak
Olie
Garnering:
Bosuitjes in ringetjes
BEREIDING
Bak het vlees in een beetje olie rondom bruin, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht begint te worden.
Maak ondertussen een mengsel van de fijngehakte lomboks, geraspte gember, asem, trassi, ketjap en het water.
Giet het mengsel bij het vlees, meng alles goed door elkaar en voeg dan de sereh stengels, schijfjes laos en de daun salaam toe. Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar, het laatste half uur zonder deksel zodat het vocht wat kan verdampen .
Verwijder de sereh, laos en salaam en breng het gerecht eventueel nog op smaak met wat peper, zout en palmsuiker. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met wat ringetjes bosui.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker het water achterwege laten en het gerecht in ongeveer 8 uur op low gaar laten stoven. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.
Reactie schrijven
Marloes (donderdag, 05 januari 2017 08:10)
Hoi JayBee,
Hoeveel is bij jou een half kopje water??
Jay Bee (donderdag, 05 januari 2017 12:19)
Een normaal koffie kopje, daar gaat ongeveer 150ml in. Een half kopje is dus ongeveer 75ml.