INGREDIËNTEN
8 kippendijen, in grote stukken
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode puntpaprika, in reepjes
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 eetlepel Thaise vissaus
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sojasaus
4 eetlepels water
1 eetlepel palmsuiker
Peper, zout, limoensap en palmsuiker naar smaak
Olie
Garnering:
Bosuitjes, in ringetjes
Koriander, fijngehakt
75 gram cashewnoten
BEREIDING
Verhit wat olie in een wok en bak daarin de ui, en knoflook tot de ui zacht begint te worden. Voeg de kip toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de kip rondom bruin is. Voeg dan de paprika en de chilipeper toe en bak nog 2 minuutjes.
Meng de vissaus, oestersaus, sojasaus, palmsuiker en water door elkaar. Giet het mengsel over de kip en laat het geheel 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
Breng het gerecht op smaak met wat limoensap en eventueel wat extra palmsuiker en zout en peper.
Bestrooi het gerecht met de cashewnoten, bosuitjes en koriander.
Slow cooker:
Bij bereiding in de slow cooker de ui, knoflook, paprika en rode peper onder in de pot doen. Daarop de kip leggen en overgieten met de saus. Ongeveer 4 uur op low verwarmen, daarna op dezelfde manier op smaak brengen en garneren.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot eerst de ui en knoflook even aanbakken op de Sauté stand. Daarna de kip toevoegen en rondom bruin bakken, de paprika en chilipeper toevoegen en nog een minuutje bakken. Voeg de overige ingrediënten toe en druk op Cancel om het Sauté programma te stoppen.
De pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Kies voor het Poultry programma en stel de IP in op 9 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk snel teruglopen (QR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Breng het gerecht op dezelfde manier op smaak. Als de saus te dun is dan nog even inkoken op de Sauté stand of binden met maïzena/arrowroot.
Reactie schrijven