INGREDIËNTEN
750 gram runderwangen (of ander rundvlees)
150 gram spekblokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
15 verse zilveruitjes/kleine sjalotjes (of Amsterdamse uien uit pot)
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 takje oregano
2 blaadjes laurier
2 eetlepels bloem
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels balsamico azijn
Zout en peper naar smaak
Flesje oud bruin
Zout, peper en stroop naar smaak
Boter
BEREIDING
Leg het vlees en de zilveruitjes weer terug in de pan, giet het bier erbij en voeg de mosterd, balsamicoazijn, takjes kruiden en laurier toe.
Laat het vlees in 3-4 uur op zacht vuur gaar stoven, het laatste half uur zonder deksel op de pan zodat het vocht in kan koken. Verwijder de takjes kruiden en de laurierblaadjes. Breng de stoofpot eventueel op smaak met zout en peper en een paar eetlepels stroop.
Slow cooker:
Bij bereiding in de slow cooker het bier voor de helft inkoken voor je het toevoegt aan de slow cooker, zo kan de alcohol verdampen. Verwarm 8-10 uur op low en werk de stoofpot daarna op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot eerst alles in porties aanbakken op de Sauté stand. Voeg
het bier toe en laat het even flink koken zodat de alcohol kan verdampen. Voeg dan de overige ingrediënten toe, daarna het deksel op de pan
doen, vergrendelen en het ventiel sluiten. Kies voor het Stew/Meat programma en stel de IP in op High Pressure voor 45 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Laat de IP op de warmhoudstand staan en breng op smaak met peper, zout en stroop. Als de saus te dun is dan nog even inkoken op de Sauté stand.
Reactie schrijven
vlees liefhebber (zaterdag, 08 december 2018 18:14)
Lekker hoor