INGREDIËNTEN
150 gram hazelnoten
150 gram poedersuiker
225 gram melkchocolade
20 gram cacaoboter
Snufje zout
75 gram geschaafde amandelen
75 gram pecannoten (grof gehakt)
BEREIDING
Maal de hazelnoten in een keukenmachine tot het een olieachtige substantie is geworden.
Smelt twee derde van de chocolade au bain marie of in de magnetron (interval van 30 seconden). Als de chocolade gesmolten is de rest van de chocolade toevoegen en goed roeren tot alles gesmolten is. Smelt de cacaoboter en meng dit door de gesmolten chocolade samen met een snufje zout.
Laat de keukenmachine draaien en giet het chocolademengsel erbij, daarna de poedersuiker. Als alles goed gemengd is de machine uitzetten en 50 gram geschaafde amandelen door het mengsel spatelen.
Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de overige geschaafde amandelen en de gehakte pecannoten.
Laat de plak op kamertemperatuur uitharden en breek daarna de nougat in stukken.
Reactie schrijven