INGREDIËNTEN
1 blikje gezoete gecondenseerde melk
350 gram pure of melk chocolade
350 gram pindakaas met stukjes noot
75 gram gezouten pinda's
100 gram fijngehakte pinda's
4 el dulce de leche
BEREIDING
Bekleed een bakvorm van ongeveer 20x20 cm met bakpapier.
Smelt de chocolade met de gecondenseerde melk au bain marie of in de magnetron (interval van 30 seconden). Als de chocolade gesmolten is de pindakaas en 50 gram fijngehakte pinda's toevoegen en goed roeren tot alles goed gemengd is.
Als alles goed gemengd is de helft van de fudge in de vorm gieten, de gezouten pinda's en de dulce de leche erover verdelen. Dan bedekken met de tweede helft van de fudge, de bovenkant gladstrijken en de rest van de fijngehakte pinda's overheen strooien. De pinda's zachtjes in de fudge drukken.
Laat de fudge minimaal twee uur opstijven in de koelkast, daarna in blokjes snijden. De fudge is luchtdicht afgesloten zeker twee weken houdbaar in de koelkast.
Reactie schrijven