INGREDIËNTEN
Voor ongeveer twintig stuks
250 gram pepernoten
100 gram roomkaas
50 gram chocolade stukjes (wit, melk of puur)
300 gram witte chocolade
Kaneelsuiker (grof) of geschaafde amandelen
BEREIDING
Maal de pepernoten fijn in de blender of doe ze in een plastic zakje en rol er met een deegroller overheen.
Voeg de roomkaas en de chocolade toe en meng dit door de kruimels, het moet een stevige substantie worden. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast om op te stijven en rol er dan balletjes van. Zet de balletjes terug in de koelkast zodat ze goed koud kunnen worden.
Smelt twee derde van de chocolade au bain marie of in de magnetron (interval van 30 seconden). Als de chocolade gesmolten is de rest van de chocolade toevoegen en goed roeren tot alles gesmolten is.
Dip de truffels één voor één in de chocolade. Leg ze op een vork, dompel ze in de chocolade en zorg dat de truffel volledig bedekt is met een laagje chocolade. Laat ze even uitlekken en leg ze dan op een bakpapiertje om uit te harden. Bestrooi ze met de kaneelsuiker of geschaafde amandelen als de chocolade nog nat is.
Reactie schrijven