INGREDIËNTEN
Voor ongeveer 15 stuks
100 gram hazelnoten, fijngemalen
15 hele hazelnoten
200 gram hazelnootpasta
100 gram (penny) wafels
200 gram chocolade, melk of puur
Fijngemalen hazelnoten of chocolade parels ter decoratie
BEREIDING
Maal de wafels fijn in de blender of doe ze in een plastic zakje en rol er met een deegroller overheen.
Voeg de hazelnootpasta en de gemalen hazelnoten toe en meng dit door de kruimels, het moet een stevige substantie worden. Eventueel een twee eetlepels fijngemalen hazelnoot achterhouden voor de decoratie. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Maak balletjes van het mengsel en druk een hazelnoot in het midden. Zet de balletjes terug in de koelkast zodat ze goed koud kunnen worden.
Smelt twee derde van de chocolade au bain marie of in de magnetron (interval van 30 seconden). Als de chocolade gesmolten is de rest van de chocolade toevoegen en goed roeren tot alles gesmolten is.
Dip de hazelnoot balletjes één voor één in de chocolade. Leg ze op een vork, dompel ze in de chocolade en zorg dat de balletjes volledig bedekt zijn met een laagje chocolade. Laat ze even uitlekken en leg ze dan op een bakpapiertje om uit te harden. Bestrooi ze met de fijngemalen hazelnoot of chocolade parels als de chocolade nog nat is.
Reactie schrijven