INGREDIËNTEN
500 gram lamsvlees, in blokjes
1 grote ui of 2 kleintjes, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 rode lomboks, fijngesnipperd (of 2 tl sambal)
3 schijfjes gember
3 schijfjes laos
3 kemirienoten, geroosterd
1 sereh stengel, gekneusd
2 blaadjes salaam
4 blaadjes djeroek poeroet
1 tl gemalen koenjit
1 tl djinten
2 tl ketoembar
100 gram santen (blok)
Zout, sojasaus, sambal en palmsuiker naar smaak
Olie
BEREIDING
Maak een boemboe van de uien, knoflook, lomboks, kemirienoten, koenjit, djinten en ketoembar.
Zet de Instant Pot op de Sauté stand en bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrij beginnen te komen. Voeg dan het vlees toe en bak het bruin. Voeg dan de gember, laos, sereh, salaam en djeroek poeroet toe en zet de IP uit.
Voeg net zoveel water toe tot het vlees half onder staat daarna het deksel op de pan doen, vergrendelen en het ventiel sluiten. Kies voor het Manual programma en stel de IP in op High Pressure voor 35 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Laat de IP op de warmhoudstand staan.
Haal de gember, laos, sereh, salaam en djeroek poeroet uit de pan. Voeg nu de santen toe en laat dit smelten in de stoofpot. Begin met ongeveer de helft van de santen en voeg daarna net zoveel toe tot de stoofpot de gewenste dikte heeft. Breng de stoofpot eventueel nog wat op smaak met zout of sojasaus, een beetje palmsuiker (of een paar eetlepels ketjap manis) en sambal.
Reactie schrijven