INGREDIËNTEN
Vulling:
200 gr geraspte kokos
100 gram gula djawa (palmsuiker)
2 pandan bladeren
100 ml water
1 tl zout
Flensjes:
250 gram bloem
2 eieren
500 ml santen
1/4 tl pandan pasta
Olie
BEREIDING
Vulling:
Breng het water met de pandan bladeren aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken zodat de pandan smaak goed los komt. Voeg dan de gula djawa toe en roer tot de suiker volledig is opgelost. De kokos toevoegen en een paar minuutjes door blijven verwarmen tot het vocht volledig is opgenomen door de kokos.
Flensje:
Mix de bloem, eieren, pandan pasta en de kokosmelk in een kom tot een dun beslag. Verhit een beetje olie in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. Zwenk de pan zodat de hele bodem van de pan bedekt is met beslag. Bak het flensje tot de bovenkant droog is en draai het flensje dan om, bak deze kant nog ongeveer 2 minuten.
Vul het flensje met een flinke eetlepel van de kokosvulling en vouw ze dicht als een loempia.
Reactie schrijven