INGREDIËNTEN
750 gram rundvlees (riblappen)
2 uien
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks of sambal naar smaak
2 schijfjes laos
2 schijfjes gember
1 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
1 steranijs
2 kruidnagels
2 kardemon peulen
1/2 tl nootmuskaat
250 ml kokosmelk
Zout en palmsuiker naar smaak
Olie
BEREIDING
Maak een boemboe van 1 ui, de rode lomboks, teentjes knoflook, laos, gember, kurkuma en kerriepoeder. Maal tot een dikke pasta.
Snijd het rundvlees in blokjes en de andere ui in ringen. Verhit een beetje olie in de pan en bak de ui tot deze zacht begint te worden. Voeg dan de kardemon, kruidnagels, steranijs en de boemboe toe en bak dit tot de geuren vrij beginnen te komen.
Voeg het vlees toe en bak het mee tot het rondom bruin gebakken is. Voeg de kokosmelk toe, roer het goed door en stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2 1/2 uur gaar.
Bij bereiding in de slow cooker slechts 100 ml kokosmelk toevoegen en ongeveer 8 uur op low laten stoven.
Verwijder de kruidnagel, steranijs en kardemonpeulen en breng de saus op smaak met wat zout en een paar theelepels palmsuiker.
Reactie schrijven