INGREDIËNTEN
1 kip in stukken of 6 kippendijen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt.
2 schijfjes gember
2 blaadjes djeroek poeroet of het sap van 1/2 citroen
1 tl nootmuskaat
2 kruidnagels
1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje bouillon
Peper, zout, citroensap en palmsuiker naar smaak
Olie
BEREIDING
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de rode peper en de kip toe en bak even mee, daarna de djeroek poeroet, gember, nootmuskaat en kruidnagel toevoegen. Afblussen met de ketjap en bouillon en op laag vuur een uurtje laten stoven.
Bij bereiding in de slow cooker de bouillon achterwege laten en eventueel vervangen door een bouillonblokje. Vier uur op low laten stoven.
De kruidnagel, gember en djeroek poeroet verwijderen en op smaak brengen met wat peper en zout. Eventueel ook nog wat citroensap en een paar theelepels palmsuiker.
Reactie schrijven
Frank (maandag, 03 oktober 2022 18:17)
Heb vandaag dit recept gemaakt. Heerlijk!
Ik heb pas gisteren jouw site ontdekt. Duidelijk beschreven recepten en ook mijn complimenten voor de mooie foto’s.
Ik zie dat je bedrijf in Nijmegen is gesitueerd. Ik zelf woon ook in Nijmegen en zal mijn omgeving attenderen op jouw activiteiten. Hartelijke groet.