INGREDIËNTEN
Kruidenmix:
1 el gemalen chipotle peper
1/2 el paprikapoeder
1/2 el gedroogde oregano
1 tl gemalen koriander
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl gemalen piment
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
Pulled beef:
750 gram rundvlees (riblap)
1 ui, gesnipperd
1 puntpaprika, in kleine blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 of 2 chipotle pepers (gedroogd of in adobo saus)
200 gram tomatenblokjes (blik of vers)
Sap van 1 limoen
Kopje runderbouillon
Zout en peper
Olijfolie
BEREIDING
Wrijf het vlees in met ongeveer de helft van de kruidenmix en laat het een tijdje marineren. Verhit wat olie in een pan en bak de riblap op hoog vuur rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en bak de ui, knoflook en paprika tot de ui zacht begint te worden. Voeg de rest van de kruidenmix toe, limoensap, pepers, tomatenblokjes en de bouillon, meng goed en leg het vlees terug in de pan.
Laat het vlees op laag vuur ongeveer 2 1/2 uur stoven.
Bij bereiding in de slow cooker de bouillon achterwege laten en ongeveer 8 uur op low laten stoven.
Haal het vlees uit de pan en laat het wat afkoelen, de saus ondertussen in laten koken tot de gewenste dikte. Eventueel op smaak brengen met limoensap, zout en peper.
Trek met behulp van twee vorken het vlees uit elkaar. Meng vlak voor het serveren een beetje van de saus door het vlees, serveer de rest er apart bij.
Serveer het vlees in een tortilla of taco, bijvoorbeeld met een beetje pico de gallo, geraspte kaas, fijngehakte koriander en avocado.
Reactie schrijven