Ratatouille


Ratatouille met Provencaals rundvlees en pasta..
Ratatouille met Provencaals rundvlees en pasta..

INGREDIËNTEN

 

2 kleine rode uien of 1 grote, gesnipperd

4 teentjes knoflook, grof gehakt

2 eetlepels tomatenpuree

4 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes

1 grote aubergine, in blokjes (of 2 kleine)

1 winterwortel, in plakjes

1 grote courgette, in halve maantjes  (of 2 kleine)

1 rode paprika, in middelgrote stukken

1 gele paprika, in middelgrote stukken

250 ml bouillon of rode wijn

Takjes tijm, oregano, rozemarijn, salie

Blaadje laurier

Handje basilicum blaadjes

Zout en Peper naar smaak

Olijfolie


BEREIDING

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien en aubergine. Als de uien beginnen te verkleuren de knoflook en de tomatenpuree toevoegen. Op laag vuur een paar minuutjes bakken om de tomatenpuree te ontzuren.

 

Voeg dan de tomatenblokjes, wortel en de takjes kruiden, laurier en de wijn of bouillon toe en laat de ratatouille op zacht vuur een uurtje stoven. 

 

Voeg dan de courgette en paprika toe en laat nog ongeveer drie kwartier stoven. Verwijder de takjes kruiden en breng de ratatouille op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Vlak voor het serveren de basilicumblaadjes in stukjes scheuren en door de ratatouille mengen.


Slow Cooker:

 

Bij bereiding in de slow cooker het aubergine mengsel ongeveer drie uur op low laten stoven, slechts een klein scheutje bouillon of wijn toevoegen.

 

Dan de courgette en paprika toevoegen en nog een uurtje laten stoven.

 

Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.


Reactie schrijven

Commentaren: 0