INGREDIËNTEN
Gehaktballetjes:
500 gram gehakt
1 ei
1 kleine ui, geraspt
1 teentje knoflook, geraspt
2 sneetjes brood geweekt in melk
1 tl Surinaamse sambal
3 tl Surinaamse kerrie
Peper en zout naar smaak
Olie
Saus:
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
1 tl gemalen koriander
1 tl Surinaamse sambal
1 el sojasaus
3 el zoete ketjap
4 el water
BEREIDING
De ui en knoflook even aanbakken in een beetje olie, als de ui zacht begint te worden de kerrie en sambal toevoegen en nog een minuutje bakken.
Het mengsel af laten koelen en daarna door het gehakt mengen samen met het ei, het geweekte brood en wat peper en zout. Draai er kleine balletjes van en bak ze in een beetje olie rondom bruin.
Voeg dan alle ingrediënten voor de saus toe en sudder de balletjes op laag vuur in een uurtje gaar. Of 3-4 uur op low in de slow cooker.
Lekker met roti, masala aardappels en kousenband. Zie Roti met Kip Masala voor de bereiding daarvan.
Reactie schrijven