INGREDIËNTEN
500 gram tomaten, in kleine blokjes
1 appel, in kleine blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
2 eetlepels gember, geraspt
75 gram rozijnen
2 theelepels mosterdzaad
2 theelepels fenegriekzaad
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 tl kurkuma
1/2 tl piment
50 ml azijn
75 gram suiker
Sap van een halve citroen
2 eetlepels olie
Gembersiroop
Versgemalen zwarte peper
Snufje zout
BEREIDING
Verhit een beetje olie in een steelpan en bak de uien, knoflook, chilipeper, mosterdzaad en het fenegriek aan tot de geuren vrijkomen en de mosterdzaadjes beginnen te poppen. Voeg dan een eetlepel tomaten puree, de piment en de kurkuma toe en bak dit een minuutje mee.
Voeg de tomaten, appels en gember toe en roer alles goed door elkaar. Tenslotte de suiker, azijn en het citroensap toevoegen. Laat op laag vuur een uurtje sudderen zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Tussendoor steeds goed roeren, de chutney is klaar als het de dikte van jam heeft.
Breng de chutney op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout en eventueel nog wat gembersiroop of azijn als de zoet/zuur balans niet goed is.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 4 uur op low laten pruttelen, het laatste uur zonder deksel op de pan zodat de chutney in kan koken. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Lekker bij een Indiase curry, een blokje kaas, gehaktbrood of koud vlees.
Reactie schrijven