INGREDIËNTEN
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
2 el melk
120 gram boter
120 gram kristalsuiker
120 gram lichtbruine basterdsuiker
1 1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/4 tl kruidnagel
1/4 tl zout
1 appel, in kleine blokjes
100 gram pecannoten, gehakt
BEREIDING
De oven voorverwarmen op 190C en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Klop in een ruime kom de boter met de suiker luchtig, voeg dan kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, zout, ei en melk toe, als dat goed is opgenomen het gezeefde bakmeel toevoegen en door het botermengsel mengen. Tot slot de blokjes appel en de gehakte pecannoten door het mengsel spatelen.
Leg hoopjes van het deeg op de bakplaat, een paar cm van elkaar. Bak de koekjes 8-12 minuten op 190C, tot de randjes lichtbruin zijn.
Laat de koekjes een minuut afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen.
Reactie schrijven