INGREDIËNTEN
1 lamsbout/schouder (+/- 1.5 kg)
3 uien, in ringen
2 winterwortels, in plakjes
4 teentjes knoflook, geraspt
2 sinaasappels, sap en rasp
4 el honing
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel kaneel
1 of 2 theelepels harissa (naar smaak)
1 kopje bouillon
Peper en zout naar smaak
Boter of olijfolie om in aan te bakken
BEREIDING
Meng het sap en de rasp van de sinaasappel met de knoflook, honing, komijn, koriander, kaneel, peper, zout en harissa. Wrijf hiermee het lamsvlees in en laat het een paar uur marineren.
Bak de lamsbout in wat boter of olijfolie op hoog vuur rond om bruin.
Oven:
Verwarm de oven voor op 140C.
Leg de uien en winterwortels in een braadslede en leg daarop de lamsbout. Giet het restant van de marinade erover en een kopje bouillon. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en bak de lamsbout 6 uur in een oven van 140C.
Slow cooker:
Leg de uien en winterwortels onder in de binnen pan van de slow cooker en leg daarop de lamsbout. Giet het restant van de marinade erover (geen bouillon toevoegen). Laat de lamsbout 8-10 uur op low garen.
Haal het vlees uit de oven/slow cooker, verwijder het bot en trek het vlees uit elkaar. Meng het met een gedeelte van het braadvocht.
Reactie schrijven