INGREDIËNTEN
6 kippendijen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 kopje kippenbouillon
400 gram gemengde paddenstoelen (bv oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, portobello, shiitake)
200 gram verse spinazie
2 takjes oregano
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
4 eetlepels fijngehakte fijne kruiden (mengsel van basilicum, kervel, bieslook, dille en peterselie)
2 eetlepels bloem
Flesje kookroom
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Olijfolie
Garnering:
Parmezaanse kaas, grof geraspt
BEREIDING
Meng de bloem met wat peper en zout en bestrooi de kippendijen met dit mengsel. Maak de paddenstoelen goed schoon en snijd ze in grove stukken.
Bak de ui en olijfolie in een beetje olijfolie tot ze beginnen te verkleuren, voeg dan de kippendijen toe en bak ze rondom bruin. De paddenstoelen toevoegen en kort meebakken daarna de takjes kruiden en de bouillon toevoegen en op laag vuur ongeveer drie kwartier laten stoven. Bij gebruik van de slow cooker de bouillon achterwege laten en 3-4 uur op low laten stoven.
De takjes kruiden verwijderen en een scheutje kookroom toevoegen, het geheel eventueel nog wat op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Vlak voor het serveren de fijne kruiden en de spinazie door het gerecht mengen, nog een paar minuten door verwarmen tot de spinazie is geslonken. Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.
Lekker met pasta.
Reactie schrijven