INGREDIËNTEN
Soep:
6 tomaten, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 ui, fijngesnipperd
1 el tomatenpuree
1 el Turkse zoete paprikapuree (Tatlı Biber Salçası)
1 tl paprikapoeder (zoet)
1 tl pul biber (of cayennepeper)
1 liter bouillon
Zout, peper en pul biber naar smaak
Olijfolie
Garnering:
Bosje platte peterselie
Bosuitjes, in ringetjes
Peynir (of feta), verkruimeld
BEREIDING
Bak de ui in een beetje olijfolie tot ze beginnen te verkleuren, voeg dan de knoflook, tomatenpuree, paprikapuree, paprikapoeder en pul biber toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Voeg de geraspte tomaten en de bouillon toe en laat het op laag vuur een half uurtje pruttelen of 3-4 uur op low in de slow cooker.
Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en eventueel wat extra pul biber.
Schep de soep in kommen en garneer met wat fijngehakte peterselie, bosui en verkruimelde peynir.
Reactie schrijven