INGREDIËNTEN
1 kilo aardappelen
200-250 ml warme melk
1 ei
25 gram roomboter
75 gram geraspte kaas (pittige)
1 bloemkool
400 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 1/2 tl kerriepoeder
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Roomboter
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, kook de aardappelen in een pan met gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze droog stomen. Stamp de aardappelen fijn en voeg er net zoveel warme melk aan toe tot je een smeuïge puree hebt. Roer het ei, de boter en de geraspte kaas door de puree en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in gezouten water beetgaar (ongeveer 10 minuten). Giet de bloemkool af en laat het goed uitlekken.
Bak de ui in een beetje boter, als de ui zacht begint te worden de knoflook, kerriepoeder en het gehakt toevoegen. Bak het gehakt rul en breng het op smaak met wat zout en peper.
Vet een ovenschaal in. Doe eerst het gehakt in de ovenschaal, dan de bloemkool en dek af met de aardappelpuree. Verdeel een paar kleine klontjes boven over de schotel en bak ongeveer 30 minuten in een oven van 200C, tot de bovenkant mooi goudgeel is.
Reactie schrijven