INGREDIËNTEN
500 gram hamlappen
4 sjalotten, gesnipperd
4 cm gember, geraspt
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
2 tl ketoembar
1 tl djahé
1 tl djinten
1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje water
50 gram santen
50-75 gram gemalen pinda's
Zout, gula djawa en sambal naar smaak
Olie
BEREIDING
Het vlees in reepjes snijden.
Maak een boemboe van de sjalotten, knoflook, lombok, gember, djinten, ketoembar en djahé. Marineer het vlees met een deel van de boemboe, minimaal een uurtje in de koelkast.
Bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrij komen, voeg dan het vlees toe en bak het kort mee. Ketjap, water en santen toevoegen, alles goed door elkaar roeren en op laag vuur het vlees in ongeveer een uurtje gaar stoven. Of 4-6 uur op low in de slow cooker.
Roer de gemalen pinda's door de saus, net zoveel tot je een mooie gebonden saus hebt. Breng het geheel op smaak met zout, gula djawa en eventueel wat sambal.
Reactie schrijven
Karin (vrijdag, 30 juni 2017 12:33)
Wat een ontzettend lekker recept, we hebben er van genoten.
Dankjewel!