INGREDIËNTEN
2 kopjes groene of bruine linzen
4 kopjes bouillon
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
250 gram spekreepjes
250 gram champignons, in plakjes
4 tomaten in blokjes
2 wortels, in plakjes
1 rode puntpaprika, in ringetjes
2 el tomatenpuree
2 takjes oregano
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Handje fijngehakt peterselie
Handje cherrytomaatjes in partjes
BEREIDING
Bak de ui samen met de spekjes in een beetje olijfolie, als de ui zacht begint te worden de knoflook en de tomatenpuree toevoegen en even mee laten bakken.
Voeg vervolgens de wortels, champignons, paprika, tomaat en de linzen toe, giet de bouillon erbij en leg de takjes kruiden en laurier erop.
Laat op laag vuur een half uurtje stoven, of 3-4 uur op low in de slow cooker. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de stoofpot te droog is, de ene keer nemen de linzen wat meer vocht op dan de andere keer.
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en voeg vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie en de partjes cherrytomaat toe.
Reactie schrijven