INGREDIËNTEN
Gevulde Varkenshaas:
1 varkenshaas (+/- 400 gram)
100 gram parmaham of bacon (plakjes)
75 gram brie of mozzarella in plakken
3 el pesto
Zout en peper maar smaak
Boter of olijfolie
Basilicum Pesto:
Bosje basilicum
1 teentje knoflook
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram pijnboompitten
Zwarte peper en zout naar smaak
Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender, maal alles fijn. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een dikke saus hebt.
De varkenshaas over de lengte insnijden en open vouwen. Bestrooi het vlees rond om met peper en zout en bestrijk de binnenkant van de varkenshaas met 2
el van de pesto. Leg dan de plakken brie of mozzarella erop en vouw de varkenshaas dicht.
Bestrijk de buitenkant van de varkenshaas met de resterende pesto en omwikkel het vlees met de plakken parmaham. Indien noodzakelijk kun je de varkenshaas nog extra vastzetten met keukentouw of een paar cocktailprikkers.
Bak de varkenshaas op hoog vuur rondom bruin en bak daarna de varkenshaas 30 minuten in een oven van 180C.
Haal het vlees uit de oven en laat het een minuut of tien rusten onder aluminiumfolie alvorens de varkenshaas te snijden.
Reactie schrijven