INGREDIËNTEN
Curry:
750 gram runderriblappen, in blokjes
400 gram vastkokende aardappels, in blokjes
4 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geraspt
4 cm gember, geraspt
1 chilipeper, fijngehakt
1 stengel citroengras
2 limoenblaadjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
2 el gemalen pinda's
2 el tamarindepasta
1 el gemalen koriander
2 tl gemalen komijn
1 tl cayennepeper
1/2 tl gemalen kardemon
100-150 gram santen (blok)
Palmsuiker (ongeveer 1 el)
Thaise vissaus (ongeveer 1 el)
Zout en vers gemalen zwarte peper
Kopje water
Olie
Garnering:
Koriander, fijngehakt
Chilipeper, in ringetjes
Pinda's, fijngehakt
Sjalotjes, gebakken
BEREIDING
Maak een currypasta van de sjalotten, knoflook, gember, chilipeper, citroengras (alleen het zachte deel), pinda's, tamarindepasta, koriander, komijn, cayennepeper en kardemon. Maal alles tot een fijne pasta.
Bak de currypasta samen met de helft van de santen aan in een beetje olie. Als de geuren vrij beginnen te komen het vlees toevoegen en even rondom bruin bakken. Afblussen met een kopje water.
Voeg vervolgens het kaneelstokje, de steranijs en de limoenblaadjes toe en stoof het vlees in ongeveer 2 1/2 uur op laag vuur gaar. Het laatste uur de blokjes aardappel mee laten stoven.
Bij bereiding in de slow cooker slechts een half kopje water toevoegen en ongeveer 8 uur op low laten stoven. De aardappelblokjes halverwege de kooktijd toevoegen.
Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de limoenblaadjes. Breng de stoofpot op smaak met vissaus, palmsuiker, zout en peper. Voeg vervolgens nog wat santen toe tot je een mooi gebonden curry hebt.
Garneer de massaman curry met fijngehakte koriander, chilipeper en pinda's en wat gefrituurde sjalotjes. Serveer met pandan rijst.
Reactie schrijven