INGREDIËNTEN
Gehaktballetjes:
1 pond kippengehakt
1 eidooier
2 teentjes knoflook, geraspt
1 ui, geraspt
3 cm gember, geraspt
2 el koriander of platte peterselie, fijngehakt
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
1 of 2 tl sambal (naar smaak)
1 tl ketoembar
1 tl zwarte peper
Paneermeel
Olie of boter
Zoetzure saus:
Sap van 2 sinaasappels
Gelijke hoeveelheid tomatenketchup
3 cm verse gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 ui, geraspt
2 el gembersiroop
2 el azijn
1 of 2 tl sambal
1 tl zwarte peper
1 tl ketoembar
Zout en palmsuiker naar smaak
BEREIDING
Alle ingrediënten mengen voor de gehaktballetjes mengen, voeg net zoveel paneermeel toe tot je een stevig mengsel hebt waar je makkelijk balletjes van kunt draaien. Laat het gehakt een half uurtje in de koelkast opstijven.
Draai balletjes van het gehakt en bak ze rondom bruin in een beetje olie of boter.
Meng alle ingrediënten voor de saus en giet de saus over de balletjes. Laat op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 3 uurtjes op low verwarmen.
Reactie schrijven