INGREDIËNTEN
3 pastinaken, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 grote kruimige aardappel, in blokjes
2 stelen prei, in ringetjes (alleen het wit)
1 liter bouillon
Paar takjes tijm
Fijngehakte bieslook
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Olie
BEREIDING
Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olie, als de ui zacht begint te worden de blokjes pastinaak, aardappel en de prei toevoegen. Laat een paar minuten meebakken.
Voeg de bouillon en de takjes tijm toe en laat het geheel op laag vuur 45 minuten pruttelen. Of 3-4 uur op low in de slow cooker.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als de soep te dik is nog wat bouillon toevoegen of een scheutje kookroom. Roer de bieslook door de soep en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en eventueel wat zout.
Reactie schrijven