INGREDIËNTEN
250 gram kabeljauw
250 gram aardappelpuree
1 banaan sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode peper, fijngehakt
2 tl kerriepoeder
3 bosuitjes, in ringetjes
3 eetlepels koriander of platte peterselie, fijngehakt
2 eieren
Bloem
Paneermeel
Bouillon
Peper en zout naar smaak
Olie (arachideolie of kokosolie)
BEREIDING
Pocheer de kabeljauw in een beetje bouillon tot hij net gaar begint te worden. Haal de vis uit de pan, laat afkoelen en trek dan de vis uit elkaar in grove vlokken.
Bak de ui, knoflook en kerriepoeder in een beetje olie tot de ui zacht begint te worden. Laat het mengsel afkoelen.
Meng de aardappelpuree met het ui mengsel, de fijngehakte koriander/peterselie, rode peper, bosuitje, een eidooier en een eetlepel bloem. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg daarna de vis toe en meng het er voorzichtig door. Laat het mengsel minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
Verdeel een paar eetlepels bloem, een geklutst ei en een paar eetlepels paneermeel op aparte schaaltjes.
Vorm 10-12 kleine koekjes van het aardappel/vis mengsel. Haal ze vervolgens door de bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel. Als de koekjes te zacht zijn nog een half uurtje in de koelkast op laten stijven.
Bak de koekjes in een beetje olie in een koekenpan op een medium vuurtje. Ongeveer 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Reactie schrijven