INGREDIËNTEN
1.5 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
500 ml rode wijn of port (bessensap voor een niet alcoholische versie)
2 kaneelstokjes
2 steranijs
4 kruidnagels
Rasp van 1 sinaasappel
Bruine suiker naar smaak (optioneel)
BEREIDING
Schil de peertjes met een dunschiller, laat de steeltjes er aan zitten.
Meng in een pan de rode wijn of port met de kaneelstokjes, steranijs, kruidnagels en de sinaasappelrasp, zet daarna de stoofpeertjes in de pan. Als de peertjes niet helemaal onder het vocht staan kun je wat water toevoegen.
Laat de peertjes op laag vuur 2-3 uur koken tot de peertjes donker rood en zacht zijn, eventueel halverwege de peertjes een keertje keren.
Slow cooker:
Bij bereiding in de slow cooker 6-8 uur op low laten stoven, ongeveer 6 uur voor partjes en 8 uur voor hele peertjes.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot de IP instellen op Manual, High Pressure. 15 minuten voor partjes en 25 minuten voor hele peertjes, daarna NPR.
Reactie schrijven