INGREDIËNTEN
200 gram magere spekreepjes
400 gram winterwortel
400 gram pastinaak
500 gram kruimige aardappels
2 uien
1 tl gemalen venkelzaad
1 laurierblaadje
Klontje boter
Melk
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Handje fijngehakte peterselie
BEREIDING
Schil de pastinaak, ui, wortel en de aardappels. Snipper de ui, snijd de wortel en pastinaak in reepjes en de aardappels in blokjes.
Bak de spekreepjes krokant, voeg dan de ui toe en laat even meebakken. De wortel, pastinaak, laurierblad, venkelzaad, zout, peper en een scheutje water toevoegen. Stoof in een half uurtje op laag vuur gaar.
Kook ondertussen de aardappels gaar en laat ze droog stomen. Giet het eventueel het teveel aan vocht van het wortel/pastinaak mengsel af.
Stamp de pastinaak, wortel en aardappels door elkaar. Roer de boter en net zoveel melk erdoor totdat je een smeuïge stamppot hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer de fijngehakte peterselie erdoor.
Reactie schrijven
paul van.grondelle (maandag, 04 december 2023 12:53)
zoek recept