INGREDIËNTEN
Bouillon:
1 liter water
2 el Thaise vissaus
1 ui, grof gehakt
2 kleine rode pepers, gekneusd
3 teentjes knoflook, grof gehakt
3 schijfjes kurkuma (of 2 tl poeder)
2 schijfjes laos
2 schijfjes gember
2 takjes Thaise basilicum
2 koriander wortels
2 limoen blaadjes
2 sereh stengels, gekneusd
Hot and sour soup:
1 liter bouillon (zie boven)
3 kleine sjalotten, in dunne ringetjes
150 gram eringi, in plakjes (of andere paddenstoelen)
250 gram kabeljauw (of andere witvis)
Sap van een halve citroen
Vissaus, palmsuiker en peper naar smaak
Garnering:
Chili pepers, fijn gesneden
Koriander en/of Thaise basilicum, fijngehakt
Bosuitjes, in ringetjes
Citroen of limoen partjes
BEREIDING
Alle ingrediënten voor de bouillon in de pan doen en op laag vuur ongeveer 1 uur laten trekken, of 4-6 uur op low in de slow cooker.
De bouillon zeven en terug in de pan doen. De paddenstoelen en de sjalotjes toevoegen en een half uurtje laten trekken. Daarna de vis in ongeveer 15 minuten gaar laten stoven in de bouillon.
De vis uit de pan halen en in partjes verdelen. De bouillon op smaak brengen met het citroensap, palmsuiker, peper en eventueel wat extra vissaus.
Schep de bouillon in kommen, verdeel de vis over de kommen en garneer met wat fijngehakte korinader/Thaise basilicum, chilipepers en bosuitjes. Serveer er wat partjes citroen/limoen bij.
Reactie schrijven