INGREDIËNTEN
500 gram gemengde paddenstoelen
(mini shiitake, koningsoesterzwammen, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, eringi, etc.)
2 uien, gesnipperd (grof)
2 teentjes knoflook, geperst
1 el tomatenpuree
1 flesje bokbier (of donkerbier)
1 tl zwarte peper, gemalen
3 pimentkorrels, gemalen
2 laurierblaadjes
Takjes tijm/oregano/salie/rozemarijn
Bruine boterham met grove mosterd
Zout naar smaak (of een bouillonblokje)
Boter
Bosje peterselie, fijngehakt
BEREIDING
Bak de ui en knoflook in een beetje boter tot de ui zacht begint te worden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
Daarna alle overige (behalve de peterselie) ingrediënten toevoegen, laat de stoofpot ongeveer 45 minuten op laag vuur sudderen. Bij bereiding in de slow cooker ongeveer een half flesje bier toevoegen en 3-4 uur op low laten sudderen.
Verwijder de takjes kruiden en de laurierblaadjes en breng de saus eventueel verder op smaak met wat zout en extra versgemalen peper. Roer vlak voor het serveren de peterselie door de stoofpot.
Reactie schrijven