INGREDIËNTEN
Taart:
2 eieren
1 cup pompoen puree
1 cup geraspte wortel
1 cup zelfrijzend bakmeel
3/4 cup licht bruine basterdsuiker
1/2 cup zonnebloemolie
Rasp van 1 sinaasappel
1 el kaneel
2 tl koekkruiden
2 tl vanille extract
1/2 tl zout
1/3 cup rozijnen
1/3 cup gedroogde vijgen, in stukjes
1/3 cup noten, fijngehakt (pecannoot, walnoot of amandelen)
Roomkaasglazuur:
120 gram poedersuiker
200 gram roomkaas
Rasp van 1 sinaasappel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175C en vet een springvorm.
Meng in een kom de eieren, suiker, zout, olie, pompoen, wortel, vanille, kaneel, koekkruiden en sinaasappelrasp.
Voeg vervolgens het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe en meng alles goed door elkaar. Roer vervolgens de rozijnen, vijgen en noten toe.
Giet het mengsel in de springvorm en bak gedurende 75 minuten in een oven van 175C.
Controleer tegen het einde van de baktijd de gaarheid door een prikker in het midden van de cake te steken, deze moet er schoon uitkomen.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een taartrooster.
Maak ondertussen de roomkaasglazuur door de roomkaas te mixen met de poedersuiker en sinaasappelrasp.
Als de cake volledig is afgekoeld deze bestrijken met de roomkaasglazuur. Eventueel de cake in laagjes snijden en er een laagje roomkaasglazuur tussen doen.
Reactie schrijven