INGREDIËNTEN
500 gram rundvlees, in blokjes
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 schijfjes laos
3 daun salaam
3 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepels trassi
1 eetlepel gula djawa
2 eetlepels ketjap manis
30 gram geraspte kokos
200 ml kokosmelk
Peper en zout naar smaak
Olie
BEREIDING
Meng de knoflook, ketoembar, djinten, trassi, gula djawa, en de geraspte kokos en de wrijf het vlees hiermee in. Laat minimaal een half uurtje marineren.
Bak de ui aan in een beetje olie, als de ui begint de verkleuren het gemarineerde vlees toevoegen en rondom bruin bakken. Voeg de kokosmelk, ketjap, daun salaam en de schijfjes laos toe en sudder het vlees in ongeveer 2 uur op laag vuur. Het laatste half uur met de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra gula djawa.
Bij bereiding in de slow cooker 6-8 uur op low laten sudderen en ongeveer 100 ml kokosmelk gebruiken.
Reactie schrijven