INGREDIËNTEN
1 grote zoete aardappel
1 ei
40-50 gram bloem
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl zwarte peper
Snufje zout
Olijfolie
Andere kruidencombinaties: (afhankelijk van het gerecht waar je de pannenkoekjes bij eet)
Koriander en komijn
Kerrie en kurkuma
Mosterdzaad en fenegriek
Ras el Hanout
Kaneel en een scheutje honing
BEREIDING
Rasp de zoete aardappel op een grove rasp, als er veel vocht vrij komt de rasp even drogen tussen twee velletjes keukenpapier.
Meng in een kom de aardappel met het ei, de kruiden en zout. Voeg de bloem beetje bij beetje toe, het mengsel moet dik vloeibaar zijn. Laat het mengsel 10 minuten rusten.
Verwarm een koekenpan met dikke bodem op medium vuur. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en schep hoopjes van het aardappelmengsel in de pan, ongeveer een eetlepel. Druk het mengsel een beetje plat.
Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Reactie schrijven