INGREDIËNTEN
500 gram lamsgehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1 puntpaprika, in reepjes
300 gram sperziebonen, gehalveerd
3 el olijven
2 el tomatenpuree
200 ml water
1 kaneelstokje
2 takjes verse oregano of 1 tl gedroogde
2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde
2 tl paprikapoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
Bosje platte peterselie, fijngehakt
Zout naar smaak
Olijfolie
BEREIDING
Bak de ui in een beetje olijfolie tot de uit zacht begint te worden, voeg daarna de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en bak nog een minuutje.
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Afblussen met het water, even goed mengen en de sperziebonen, courgette, paprika en de takjes kruiden toevoegen. Laat op laag vuur sudderen tot de sperziebonen gaar zijn, ongeveer een half uurtje.
Bij bereiding in de slow cooker minder water toevoegen (50-75ml) en 4-5 uur op low verwarmen. De blokjes courgette en de paprika pas de laatste 45 minuten toevoegen zodat ze nog wat structuur hebben.
Voeg een kwartier voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe en de fijngehakte peterselie. Bewaar een beetje peterselie voor de garnering.
Verwijder het kaneelstokje en de takjes kruiden, breng de gehaktschotel eventueel op smaak met wat zout en extra peper.
Reactie schrijven