INGREDIËNTEN
Kerriesoep:
2 kippenpoten
4 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 lombok, fijngehakt of 1 tl sambal
2 schijfjes laos
2 schijfjes gember
3 daun djeroek poeroet
3 kemirienoten, gemalen
1 eetlepel Javaanse kerrie (kerrie djawa)
1 liter kippenbouillon
50 gram santen (blok)
Versgemalen zwarte peper
Olie
Garnering:
Mihoen, rijst of lontong
Bosuitjes
Hard gekookte eieren
Chinese kool, spinazie, witte kool of paksoi
Koriander of peterselie (fijngehakt)
BEREIDING
Bak de ui in een beetje olie, voeg als de ui zacht begint te worden de knoflook, gemalen kemirienoten, lombok/sambal en de Javaanse kerrie toe. Bak tot de geuren vrij beginnen te komen. Afblussen met de kippenbouillon en de kippenpoten, laos, gember en djeroek poeroet toevoegen.
Laat de soep op laag vuur trekken tot de kippenpoten gaar zijn, of 4 uur op low in de slow cooker.
Haal de kippenpoten uit de soep, laat ze even afkoelen en pluk dan het vlees van de poten. Verwijder ook de schijfjes laos, gember en de djeroek poeroet. Voeg de santen toe en laat het smelten, verwarm de soep nog zo'n 15 minuten en breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
Schep de soep in kommen en garneer met de kip en andere garnituur naar keuze.
Reactie schrijven
Hans (dinsdag, 26 juni 2018 12:52)
Heerlijk soepje, dit ga ik vaker maken. Bedankt voor het recept!