INGREDIËNTEN
500 gram hamlappen, in blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 stengel sereh, gekneusd
1-2 lomboks, fijngehakt of 2 tl sambal
4 kemirienoten
2 schijfjes verse laos en/of 1 tl poeder
2 blaadjes djeroek poeroet
2 el gula djawa
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
1/2 tl trassi pasta
1 tl gemalen ketoembar
1 tl gemalen djinten
Sap van een halve citroen
1/2 kopje water
50 gram santen (blok)
Olie
BEREIDING
Maak een boemboe van de ui, knoflook, lomboks, kemirienoten, trassi, ketoembar, djinten, laos en sambal. Bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrij komen. Voeg daarna het vlees toe en bak even mee.
Blus af met het water, citroensap, sojasaus en de ketjap manis. Voeg de sereh en de djeroek poeroet toe en stoof het gerecht op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar. Of gedurende 4-6 uur op low in de slow cooker.
Voeg de santen toe en laat het smelten, stoof het geheel nog zo'n 15 minuten zonder deksel op de pan zodat de saus kan indikken.
Reactie schrijven