INGREDIËNTEN
Bouillon:
5 tomaten, in blokjes
1 liter water
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, gehalveerd en zaadjes verwijderd
1 stengel citroengras
4 cm gember, in schijfjes
2 blaadjes djeroek poeroet
1 kippenpoot
1 el vissaus
1 el sojasaus
1 steranijs
1 tl vers gemalen zwarte peper
Zout, peper en palmsuiker naar smaak
Olie
Garnering:
150 gram paddenstoelen, in plakjes
2 bosuitjes, in ringetjes
2 el korianderblaadjes, fijngehakt
2 handjes paksoi of spinazie
Noedels, geweekt
BEREIDING
Bak de ui in een beetje olie, als de ui zacht begint te worden de tomaten en knoflook toevoegen en een paar minuutjes meebakken. Het water toevoegen en op hoog vuur aan de kook brengen. Vervolgens de kippenpoot en alle andere ingrediënten in de bouillon leggen en op laag vuur ongeveer een uur laten trekken. (Of 4 uur op low in de slow cooker)
Verwijder de peper, gember, citroengras, steranijs en de djeroek poeroet. Haal de kip uit de soep, pluk het vlees en doe dat samen met de paddenstoelen terug in de pan. Breng de soep indien nodig op smaak met zout, versgemalen peper en wat palmsuiker. Verwarm nog 30 minuten, voeg de laatste 5 minuten de paksoi of spinazie toe.
Garneer de soep met de noedels, bosuitjes en koriander.
Reactie schrijven