INGREDIËNTEN
200 gram (risotto) rijst
250 ml bouillon
300 gram verse spinazie
1 ui, fijngesnipperd
2 bosuitjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 el dille, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
2 takjes oregano, of 1 tl gedroogde
2 el geroosterde pijnboompitten of feta en blokjes tomaat.
Olijfolie
Versgemalen peper, zout en citroensap naar smaak
BEREIDING
Bak de ui in een beetje olijfolie tot de ui zacht begint te worden, voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de bouillon, bosuitjes, oregano, peterselie en dille toe en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de rijst toe en kook de rijst in 20-25 minuten gaar, roer regelmatig.
Voeg als de rijst bijna gaar is de spinazie toe meng die er goed doorheen en bak nog een paar minuten tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper, zout en citroensap.
Garneer het gerecht met de geroosterde pijnboompitten of verkruimelde feta en wat blokjes tomaat.
Reactie schrijven