INGREDIËNTEN
Witlofsoep:
4 stronkjes witlof, in stukken
1 ui, fijngesnipperd
1 aardappel, in kleine blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el grove mosterd
1 tl zwarte peper
1 takje tijm
1 liter bouillon
200 ml kookroom
Olijfolie of boter
Zout
Garnering:
100 gram ham in reepjes
Handje witlof in dunne reepjes
BEREIDING
De ui en blokjes aardappel even aanbakken tot ze beginnen te verkleuren, dan de knoflook toevoegen en nog een minuutje meebakken. De witlof, mosterd, peper, tijm en bouillon toevoegen en op laag vuur 30 minuten verwarmen.
Als de witlof gaar is de soep pureren. De kookroom toevoegen en op smaak brengen met zout en wat extra peper en mosterd.
De soep nog even verwarmen en garneren met wat reepjes ham en witlof reepjes.
Reactie schrijven