INGREDIËNTEN
5-6 rijpe vijgen (in totaal 240ml vijgenpuree)
260 gram tarwebloem
175 gram honing
60 gram zachte boter
50 gram bruine suiker
2 eieren
2 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
1 el kaneel
1 tl gember
1/4 tl kruidnagel
1/4 tl nootmuskaat
BEREIDING
De oven voorverwarmen op 175 C en een cakeblik of de binnenpan van de slowcooker lichtjes invetten (of bekleden met bakpapier).
De steeltjes en de onderkant van de vijgen verwijderen, halveren en in de blender pureren. De puree moet de dikte hebben van appelmoes, je hebt in totaal 240ml puree nodig.
Mix in een kom de zachte boter met de honing en de suiker, voeg dan de eieren en de vijgenpuree toe en meng alles goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Zeef in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, gember en koekkruiden. Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan het vijgenmengsel tot alles goed gemengd is.
Giet het deeg in het bakblik en bak 50- 60 in een oven van 175C, of ongeveer 2 1/2 uur op high in de slowcooker.
Controleer of het vijgenbrood klaar is door een prikker in het midden van het brood te steken, deze moet er droog uitkomen. Laat het vijgenbrood een kwartiertje in de vorm afkoelen, daarna uit de vorm halen en verder af laten koelen op een rooster.
Reactie schrijven