INGREDIËNTEN
Soep:
1 winterwortel, in plakjes
1 venkelknol, in plakjes
4 grote tomaten, in blokjes
4 bosuitjes, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 el tomatenpuree
1 el harissa
1 el ras el hanout
1 liter bouillon
Sap van 1 sinaasappel
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Garnering:
Groen van de venkelknol
Geitenkaas, verkuimeld
BEREIDING
De ui en knoflook in een beetje olie aanbakken, als de ui zacht begint te worden de tomatenpuree, harissa en de ras el hanout toevoegen en nog een minuutje mee laten bakken.
Daarna alle overige ingrediënten toevoegen en een uurtje op laag vuur laten pruttelen, of 4-6 uur op low in de slowcooker.
De soep pureren en eventueel op smaak brengen met wat zout en peper. Garneren met wat venkelgroen en verkruimelde geitenkaas.
Reactie schrijven