INGREDIËNTEN
6 kippendijen
150 gram chorizo in kleine blokjes
1 grote ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 winterwortel, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
4 tomaten, in blokjes
3 eetlepels olijven, in plakjes
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen venkelzaad
2 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm
2 takjes oregano of 1 tl gedroogde oregano
2 laurierblaadjes
200 ml rode wijn
200 ml bouillon
Peper en zout
Bosje peterselie, fijngehakt
BEREIDING
De chorizo bakken in een droge pan, er komt genoeg vet vrij tijdens het bakken. Als de chorizo begint te verkleuren de ui toevoegen en bakken tot de ui zacht begint te worden. Daarna de tomatenpuree toevoegen en nog een minuutje bakken.
De overige ingrediënten, behalve de peterselie, toevoegen en in ongeveer 45 minuten op laag vuur laten stoven. Bij bereiding in de slowcooker de bouillon achterwege laten en 3-4 uur op low verwarmen.
De stoofpot eventueel op smaak brengen met zout en wat extra peper. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de gehakte peterselie.
Reactie schrijven