Maïskolven


Maïskolven met spareribs, koolsalade en gepofte aardappels.
Maïskolven met spareribs, koolsalade en gepofte aardappels.

INGREDIËNTEN

 

4 maïskolven (suikermaïs)

8 el roomboter

4 el honing

2 tl paprikapoeder

2 tl gemalen komijn zaad

1 tl gedroogde oregano

Grof gemalen zeezout

Limoensap

 


BEREIDING

 

De maïskolven schoonmaken en insmeren met de roomboter. 

Een mengsel maken van het paprikapoeder, komijn zaad en oregano. Hiermee de maïskolven rondom bestrooien, strooi er wat grof gemalen zeezout overheen en besprenkel de maiskolven met honing.

 

Leg de maïskolven in een oven schaal en bak ze gedurende 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Knijp er vlak voor het serveren wat limoensap overheen.

 

Slow cooker:

De met boter en kruiden besmeerde maïskolven op een rekje in de slowcooker leggen (of pak ze in aluminiumfolie en leg ze zo onderin de slow cooker). Drie tot vier uur op low verwarmen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0