Boeuf en Daube Provençale


Boeuf en Daube Provençale met aardappeltjes, doperwten en champignons.
Boeuf en Daube Provençale met aardappeltjes, doperwten en champignons.

INGREDIËNTEN

 

750 gram rundvlees, in blokjes

200 gram spek reepjes

1 grote ui, gesnipperd

1 winterwortel, in plakjes

3 tomaten, in blokjes

2 teentjes knoflook, geperst

100 gram zwarte olijven

1 sinaasappel, sap en rasp

1 blikje tomatenpuree

250 ml rode wijn

250 ml bouillon

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm, oregano, salie en rozemarijn

1 bosje platte peterselie, fijngehakt

1 tl zwarte peper

1/2 tl venkelzaad

Zout naar smaak

Olie of boter


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 140C.

 

Leg de blokjes rundvlees in een oven bestendige braadpan (of schaal met deksel), en verdeel de plakjes wortel, tomaat en olijven er overheen.

 

Bak de spek reepjes krokant en voeg ze toe aan het vlees. Voeg het sap en rasp van de schil van één sinaasappel toe, de takjes kruiden, de laurierblaadjes, peper en venkelzaad.

 

Bak de ui in een beetje olie of boter, tot de ui begint te verkleuren. Dan de tomatenpuree en de knoflook toevoegen en nog een minuutje meebakken, afblussen met de rode wijn en even in laten koken.

 

Schenk dit mengsel over het vlees, voeg de bouillon toe en dek de schaal af, laat het in de oven bij 140C in ongeveer 4-5 uur gaar stoven. Eventueel op smaak brengen met wat zout en de peterselie toevoegen.

 

Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de bouillon achterwege laten en eventueel vervangen door een half verkruimeld bouillonblokje. Het gerecht 8-10 uur op low laten stoven.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Erik (maandag, 12 februari 2018 22:50)

    Wat een heerlijk recept.