INGREDIËNTEN
Lamsburgers:
500 gram lamsgehakt
2 teentjes knoflook
1/2 puntpaprika
3 bosuitjes
1 handje platte peterselie
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl gedroogde oregano
1-2 tl pul biber (of chilipeper naar smaak)
4 el verkruimelde peyniri
1 ei
Semolina (griesmeel)
Peper en zout naar smaak
Tomatensaus:
200 ml tomatensaus
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl pul biber
1 tl komijnpoeder
1 tl gedroogde oregano
BEREIDING
Doe de bosuitjes, paprika, knoflook en peterselie in een blender en maal het fijn. Doe het mengsel bij het gehakt en voeg de specerijen en het ei toe, alles goed door elkaar
mengen. Als het mengsel te nat is een beetje semolina toevoegen. Als alles goed gemengd is de peyniri er doorheen kneden en er burgers van maken.
Onderin de slowcooker de ingrediënten voor de tomatensaus leggen en daarop de burgers leggen (die eventueel eerst even rondom bruin bakken). 3-4 uur op low verwarmen.
Je kunt de burgers ook grillen in een grillpan, ongeveer 4 minuutjes per kant. De tomatensaus apart maken en serveren.
Lekker met platbrood, kruidenyoghurt en salade.
Reactie schrijven