INGREDIËNTEN
6 kippendijen
2 rode uien, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 groene paprika in blokjes
1 á 2 jalapeno pepers, fijngehakt (of chilipoeder naar smaak)
4 cm gember, geraspt
1 blik dikke kokosmelk
2 eetlepels kerriepoeder
1 tl kurkuma
2 tl koriander
1 tl komijn
1/2 kopje fijngehakte (Thaise) basilicum (plus extra voor garnering)
Limoensap naar smaak
Zout en peper naar smaak
Olie of boter
BEREIDING
Meng de kerrie, kurkuma, koriander en komijn, smeer hiermee de kip in en laat minimaal een uur marineren.
De kip even rondom aanbakken en daarna de uien, gember, knoflook, peper, paprika en kokosmelk toevoegen.
Ongeveer drie kwartier op laag vuur laten stoven of 3-4 uur op low in de slowcooker.
De basilicum door de saus roeren en op smaak brengen met wat peper, zout en limoensap. Serveren met nog wat extra fijngehakte basilicum.
Reactie schrijven