INGREDIËNTEN
4 bolcourgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 wortel
1 paprika
300 gram gehakt
1 bol mozzarella
1 el tomatenpuree
1 à 2 tl pul biber (of andere gedroogde pepers)
2 tl gedroogde oregano
2 el fijngehakte basilicum
2 el fijngehakte peterselie
Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
Olie
BEREIDING
De bovenkant van de bolcourgettes snijden en de courgette uithollen met behulp van een lepel. Het vruchtvlees fijnsnijden.
De ui, wortel, paprika in kleine blokjes snijden en de teentjes knoflook persen. In een klein beetje olie de groenten bakken en het gehakt rullen. De tomatenpuree toevoegen en even kort meebakken, daarna op smaak brengen met de specerijen, kruiden en peper en zout.
De mozzarella in stukjes scheuren. De courgettes vullen met afwisselend het gehakt mengsel en mozzarella, als laatste een laagje Parmezaanse kaas.
Zet de courgettes in een ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven van 180C in ongeveer 45 minuten gaar. Bij bereiding in de slowcooker de courgettes 4 uur op low verwarmen.
Reactie schrijven