INGREDIËNTEN
Ropa Vieja:
750 gram rib/sukadelappen
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
4 tomaten, in stukjes
2 paprika's, in plakjes geschaafd
2 jalapeno pepers, fijngehakt
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 el gemalen komijn
2 takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
2 takjes oregano (of 1 tl gedroogde oregano)
1/2 kopje witte wijn of bouillon
Zout en peper naar smaak
Limoensap naar smaak
Olie/boter
Garnering:
Fijngehakte koriander
Fijngehakte bladpeterselie
Schijfjes limoen
BEREIDING
Het vlees met peper en zout bestrooien en rondom bruin bakken. Het vlees uit de pan halen en in het bakvocht de uien, knoflook, komijn en tomatenpuree bakken tot de ui zacht begint te worden.
Afblussen met de wijn/bouillon en de overige ingrediënten toevoegen, even goed mengen en het vlees terug in de pan leggen. Op laag vuur in ongeveer 3 uur gaar stoven, tot het vlees uit elkaar begint te vallen. Of 8 uur op low in de slowcooker.
Op smaak brengen met peper, zout en wat limoensap, de fijngehakte koriander en peterselie erdoor mengen.
Lekker met witte rijst en Cubaanse zwarte bonenschotel.
Reactie schrijven