INGREDIËNTEN
250 gram zwarte bonen
250 gram kousenband/sperziebonen, in stukjes
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 puntpaprika, in plakjes geschaafd
1 jalapeno peper
1 el tomatenpuree
2 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde oregano
1 kopje water
Chipotle peper naar smaak
Zout en peper naar smaak
Limoensap naar smaak
Handje fijngehakte koriander
BEREIDING
De uien, knoflook, komijn, jalapeno peper en tomatenpuree bakken tot de ui zacht begint te worden. Afblussen met het water en de zwarte bonen, kousenband en paprika toevoegen. Op zacht vuur in 30-45 minuten gaar stoven of 3 uur op low in de slowcooker.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat chipotle peper en limoensap. Vlak voor het serveren de fijngehakte koriander er doorheen mengen.
Reactie schrijven